11 Haziran 2009 Perşembe

Vlademir Totoshov'un Müziksiz Geçen Günleri




Öyle rivayet edilir ki, Totoshov kendisini derin buhranlara sürükleyen müziksiz günlerin sonunda elleriyle sardığı iran tütününden yapılmış cigarasını yakar ve bir ezgi mırıldanırmış. Bu mırıldanma zamanla değişerek bir homurtuya bdönüşürmüş. Şimdi sessizlik ve homurdanma arasına sıkışıp kaldıysak eğer biz homurdanmayı seçenlerdeniz. Hatta bu homurtuların en derin yerlerinde yaratıcı hazzın köpeği olan her nesneyi süzer dünyaya öylece geri tükürürüz.


Totoshov geleceğin müziğini St. Petersburg'un sığ ortamında anlatmaya çalışırken Dead Flag Blues'u ıslıkla çalarak örneklemeye çalışmıştır. Gece ve Geyik'te bu durum; zorunlu ve uzun sürgün günleri geçiren Maxim'in uykusundan bağırarak uyanıp Biz Burada Değiliz diye bağırdığı bölümde ortaya çıkar. Totoshov müziğin zihnindeki garip yolculukların rotası olduğunun farkındadır.

3 yorum:

NKB dedi ki...

Lan bu resimdeki benim lan?!

sel hoşt dedi ki...

@mute; "kaderin bitmek bilmeyen oyunu buu"

dondurito dedi ki...

totoshov siyah ve geyik'i yazmıştır. sade bir anlatımı olan yazar. kelime oyunlarından fazla hoşlanmayan akıcı bir üsluba sahiptir. onu okurken yaprakların hışırtılarını duymak mümkündür.